Filmdeki rollerinizden biraz bahsedelim mi ? Bora Akkaş : Eko, Aykut ve Zeynep'in ilişkilerini eğlenceli hale getiren bir karakter. Filmde Eko'nun hem çok yaramazlık yaptığını hem de kalbinin çok kırıldığını herkes görecek. Adab-ı Muaşaret'in okul hayatını anlatan komedi filmlerinden farkı nedir ? Bora Akkaş : Aykut annesinin eksikliğini çok hissediyor. Bir de benim Zeynep'le yaşadığım şeyler de var okulun içinde ama farklı bir hikaye...
Adab-ı Muaşeret ve Mokokolar arasında ciddi bir rekabet yaşanıyor. Ergenlik dönemindeki bu didişmenin nedenini sorsam.
Bora Akkaş : Aslında her iki taraf da birbiriyle yakınlaşmak istiyor ama duygularını bu türlü ifade edemiyor. "En büyük aşklar nefretle başlar" durumları...
Okul hayatında bu sorunların dışında çok keyifli şeyler de yaşanıyor ama...
Bora Akkaş : Bölük pörçük bir okul hayatım oldu. Ama yeni arkadaşlıklar edinmek ve aynı sırayı birlikte paylaşmak güzel doğrusu. Adab-ı Muaşeret'te sadece iki çete arasındaki mücadeleye değil, bir aşk hikayesine de mi tanık olacağız ? Bora Akkaş : Kıskançlığa da tanık olacaksınız. Zeynep ve Aykut arasında başlayan aşk, Eko'nun kırılmasına ve kıskanç davranışlar sergilemesine yol açacak. Kıskaçnlığın üstesinden gelecek mi, bunu filmde göreceğiz.
KISA CEVAPLAR
Filmin sloganından yola çıkarsak 3 yanlış 1 doğru eder mi ?
Bora Akkaş : Etmez !
Peki 4 yanlış bir doğruyu götürür mü ?
Bora Akkaş : İki yanlış bile tüm doğruyu götürür aslında. Kopya çekmeden sınıf geçilir mi ? Bora Akkaş : Geçmedim ! Büyük adam olmak için sınavlardan yüksek not almak gerekir mi ? Bora Akkaş : Hayır.
Hem okul hem de aşk bir arada yürür mü ?
Bora Akkaş : Yürümez.
Erkekler kızlarla uğraşmadan duramazlar mı ? Bora Akkaş : Eşit bence. Karakterlere bağlı bir durum... Okul tuvaletinde kızlar mı yoksa erkekler mi daha fazla vakit geçirir ? Bora Akkaş : Kızlar !
Öğretmenlerle, öğrencilerin yıldızı ne zaman barışır ? Bora Akkaş : Öğretmenler anlayışlı olduğu zaman... Başarı, notla ölçülmeli mi sizce ?
Bora Akkaş : Bazen hayır. bazen evet. Yeteneğin notla ölçülmesi beni çok üzüyor.
Aşk her şeyden üstün gelir mi ?
Bora Akkaş : Evet, üstündür.
SiBeL35 Erişilmez Üye
Konu: Geri: COSMO GİRL BORA AKKAŞ RÖPORTAJI (Adab-ı Muaşeret) Çarş. Eyl. 23, 2009 1:48 am